Geen producten in de winkelwagen.

mug mosquito
Miranda van Driel

Miranda van Driel

Try sleeping with a mosquito

[🦟 🦟 🦟 🦟 ]

Afgelopen zondag liepen wij de Inspiratie Wandeling op de Brouwersdam met een kleine maar o zo gemotiveerde mooie groep.

 

Vlak ervoor regende het… geen druppels maar afmeldingen. En dan kun je daar teleurgesteld over zijn maar ondanks dat was het toch een succes. Ons doel was: ontmoeten, informeren en inspireren en dat hebben we gedaan met zijn allen.

 

En dacht ik aan een hele mooie quote van de Dalai Lama die ik deze week van Yvonne Heijberg ontving is voor mij ook precies hoe het is:

 

🌟If you think you are too small to make a difference….
try sleeping with a mosquito🦟 in the room…..

 

En dat is precies hoe het is……..

 

Eind april wilde ik een actie doen omdat ik iets wilde doen. Ik merkte dat ik er steeds meer moeite mee kreeg om de maatregelen die juist niet bijdragen in gezondheid uit te voeren en dat ik mij in mijn vrijheid werd beknot.
Ik zal er niet over uit wijden maar dit liep vast omdat de vrienden die ik vroeg om mee te doen juist heel veel angst hadden. En dan vooral voor hun baan en wat de buren ervan zouden denken…..

 

Op een of ander manier kwam ik weer terecht bij Lou Niestadt, een creative writer (zoek haar maar eens op op Instagram als je meer over de Universal Laws wilt leren).

 

Zij heeft het altijd over de millimeter movement.
Hierbij kan een voorwerp van een millimeter uiteindelijk een gebouw om laten vallen.
En ik begreep dat als ik iets wilde doen dat ik juist niet anderen moest gaan aansturen maar dat ik vanuit mijzelf dit moest gaan doen. En als dit vanuit mijn hart gebeurde dat het dan ook vanzelf impact op anderen zou hebben…..
Best spannend want ik zag ook dat er bij anderen niet altijd even positief werd gereageerd, zachtjes uitgedrukt….
Dan heb je ook nog eens de grootschalige censuur die er plaatsvind tegenwoordig. En ik zit ook zakelijk op FB dus hoe zou dit dan voor mijn bedrijf uitpakken.

 

Maar het bleef bij mij kriebelen en ik wilde vooral mijn gevoel onder woorden brengen want ik merkte al dat ik ook niet alleen was hierin. Ik zag mooie en moedige mensen berichten plaatsen maar dacht dan: ik ben niet zo’n schrijver als zij…..

 

En toch plaatste ik op 1 mei mijn eerste post waarin ik mijn gevoel onder woorden bracht en vooral vragen stelde over wat er nu aan de hand is.
En vooral vragen over alles wat er niet klopte.
En blijkbaar had ik deze vragen niet alleen.
Hij werd meer dan 3600x gedeeld en ik krijg vrijwel alleen maar reacties als:
Je schrijft wat ik voel….
Het hadden mijn woorden kunnen zijn….
Ik heb dezelfde vragen…….

 

Doordat deze post zoveel gedeeld werd, leerde ik weer mooie mensen kennen die ook op zoek waren naar antwoorden en mensen die mij ook weer verder hielpen.
En ik inspireerde met mijn verhaal ook weer anderen die het durfden te delen of zelf gingen posten.

 

Inmiddels schrijf ik steeds vaker want het is voor mij een mooie manier om stoom af te blazen. Ik word er rustiger van. Het lukt niet altijd om iets plaatsbaars te schrijven (want ja, ik pas ook censuur op mezelf toe want ik weet dat als ik alles schrijf wat ik denk……..) maar soms stromen de woorden als vanzelf uit mijn vingers.
Voor mij is het vooral een soort van therapie.

 

Ik begon met één bericht, daarna volgden vele andere berichten die ook weer gedeeld werden.
Ik ben voor het eerst in mijn leven naar een demo geweest op 21 juni en heb daar ook weer mooie mensen ontmoet.
Afgelopen zondag heb ik de wandeling georganiseerd en het was een geweldige ervaring met gelijkgestemden en ook die gaat groter worden, dat weet ik zeker.
Ondertussen was ik ook een beetje aanwezig op de demonstratie in Enschede omdat daar mijn bericht van zaterdag werd voorgelezen.
Dit is mijn millimeter-movement zoals Lou altijd zegt.

 

En ik hoop dat deze quote ook jou kan inspireren om voor jezelf te gaan staan, al is het nog maar zo klein.

Denk aan die 🦟 mug…….

deel deze post op social

Ik heb je nog meer te vertellen in mijn andere blogs!


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Elementor\Scheme_Color' not found in /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php:901 Stack trace: #0 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php(196): Elaet_Post_Pro->grid_general_style_section() #1 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2280): Elaet_Post_Pro->_register_controls() #2 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(494): Elementor\Controls_Stack->init_controls() #3 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php(177): Elementor\Controls_Stack->get_stack() #4 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(300): Elementor\Widget_Base->get_stack() #5 /home/customer in /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php on line 901