Geen producten in de winkelwagen.

als jij dit normaal vindt
Miranda van Driel

Miranda van Driel

Als jij het normaal vindt…..

Als jij het normaal vindt om je eigen ouders, grootouders, kinderen, vrienden en bekenden op 1,5 meter afstand te houden, geen hand of knuffel te geven……
(Maar ondertussen mag opa wel van Mark naar de hoeren…
en andersom kan natuurlijk ook dus oma naar een gigolo of alle andere varianten die er zijn)

 

Als jij het normaal vindt om als je uit eten gaat met je ouders, grootouders, kinderen of vrienden dat je aan 2 verschillende tafels moet zitten……..
(Terwijl je er wel met zijn allen in 1 auto naar toe bent gereden…….)

 

Als jij het normaal vindt om panisch afstand van elkaar te moeten houden maar ondertussen wel met 300 man boven op elkaars lip in een vliegtuig mag stappen, met zo’n niet-werkend mondkapje op, om hééérlijk op vakantie te gaan….
(Misschien ben ik dan niet normaal maar ik word juist ziek of verkouden van vliegtuigen…..)

 

Als jij het normaal vindt dat mensen hun immuunsysteem om zeep helpen met desinfectie middelen en er zo veel mensen maar ook kinderen extreme smetvrees ontwikkelen……
(Volgens mij hebben we allemaal wel ooit geleerd dat kinderen juist vies mogen worden zodat je je immuunsysteem kunt opbouwen en dus geen allergieën ontwikkelt…)

 

Als jij het normaal vindt dat ouderen die ons land hebben opgebouwd, waardoor jij nu jouw comfortabele leventje kunt lijden, eenzaam moeten sterven…..
(Ik vind het diep triest dat deze mensen zelfs zeggen dat deze periode erger is dan de oorlog, maar jij vindt het wel lekker zo….)

 

Als jij het normaal vindt dat onze volksvertegenwoordiging midden in een crisisperiode gewoon met zomerreces gaat. Niet even twee weekjes maar sommigen zelfs 7 weken.
(Terwijl ondernemers worstelen om niet kopje onder te gaan en zorgmedewerkers zich een slag in de rondte werken om alle achterstallige zorg in te halen………)

 

Als jij het normaal vindt dat bedrijven niet open mogen of maar op een beperkte capaciteit mogen draaien door de 1,5 meter afstand. Waardoor er een faillisementsgolf en dus een enorme werkeloosheidsgolf aankomt en wie kan er dan nog belasting betalen…….
(Realiseer je dat deze mensen dan geld komen halen, en wie gaat dat dan weer betalen……)

 

Als jij het normaal vindt dat de economie wordt opgeofferd voor de volksgezondheid, denk dan ook hier eens over na: Noem mij eens een land met een slechte economie en een goede gezondheidszorg zoals wij nu gewend zijn…..
(Ik vraag hier al om sinds 1 mei maar nog niemand heeft dit beantwoord…….)

 

Als jij het normaal vindt dat mensen hun partners die in zorginstellingen zitten niet mogen zien…
(Ja, zelfs niet met de versoepelingen want de besturen zijn panisch en bij iedere keelontsteking is er weer code rood)

 

Als jij het normaal vindt dat er maar een paar mensen bij mogen zijn als iemand op sterven ligt en niet iedereen afscheid mag komen nemen zoals alle kinderen of kleinkinderen……
(En dan heb ik het ook over gevallen waar het om een compleet andere ziekte gaat)

 

Als jij het normaal vindt dat mensen die anders of kritisch denken over deze situatie de mond gesnoerd wordt door de social media kanalen maar ook de reguliere media.
(En dan heb ik het nog niet over de hoofdredacteur van de Volkskrant die in een interview gewoon glashard verteld dat er maar 1 lijn gevolgd wordt, die van het RIVM…. waar is de tijd dat journalisten ook tegengeluid durfden of mochten geven…)

 

Als jij het normaal vindt om met een ‘niet-werkend’ mondkapje in het OV te gaan zitten en dat je met een ‘wel-werkend’ mondkapje zelfs bekeurd kan worden.
(terwijl er nu geen tekort of noodzaak in de zorg meer is….)

 

Als jij het normaal vindt dat verstandelijk gehandicapten met melders om de nek lopen die gaan piepen als ze te dicht bij elkaar in de buurt komen.
(Maar trouwens dit geldt ook in sommige gemeenten voor de ambtenaren of in sommige bedrijven voor de productiemedewerkers)

 

Als jij het normaal vindt dat de WOB, de wet openbaarheid van bestuur, nog steeds opgeschort is waardoor niemand kan inzien op basis van welke informatie deze draconische maatregelen zijn besloten.
(Dat was tot 1 juni maar wordt blijkbaar stilzwijgend verlengd….)

 

Als jij het normaal vindt om de kliklijn te bellen als de buren een feestje in eigen huis of tuin houden omdat jij bezorgd bent of ze wel 1,5 meter afstand houden.
(Maar jij wel degene bent die bij mij in de nek staat te hijgen om in de Jumbo de ‘Kiloknaller van de week’ of ‘3 Pizza’s voor de prijs van 2’ te scoren….)

 

Als jij het normaal vindt om met een app te gaan rondlopen die data van jouzelf maar ook van alle mensen die bij jou in de omgeving komen te verzamelen.
(Die data die terecht komt bij de overheid die alleen al in deze periode meerdere datalekken heeft gehad, ook op de website die de gegevens over het virus verzamelde. Of denk eens aan de kinderopvang toeslagenaffaire waarmee onze overheid goochelt met data en daaruit bepaald wie wel of niet ergens voor in aanmerking komt)

 

Als jij het normaal vindt dat nu er vrijwel niemand mét het virus op de IC ligt (en dat is nog steeds iets anders dan dóór het virus….), dat de maatregelen, nog steeds gelden en zelfs strenger zijn geworden.
(Denk aan de niet-werkende mondkapjes in het OV sinds of pas ná 1 juni)
( En inmiddels worden we alweer klaar gestoomd door de media zodat we binnenkort in alle openbare ruimtes ook wel verplicht zo’n niet-werkend mondkapje moeten gaan dragen)

 

Als jij het normaal vindt dat er serieus werk wordt gemaakt van een spoedwet die de minister per decreet kan laten regeren waardoor hij volledige zeggenschap heeft over ons dagelijks leven en het parlement wordt uitgesloten.
(In andere landen noemen we dit een dictatuur…)

 

Als jij het normaal vindt dat mensen die vreedzaam demonstreren omdat ze het niet eens zijn met de maatregelen (omdat zij zich wél zorgen maken over de mensen die de dupe zijn van deze bizarre maatregelen) in elkaar geknuppeld worden door de ME, waaronder zelfs 70-plussers.
(Terwijl de enige echte relschoppers verkleed als demonstranten uit een ME bus kwamen.)

 

Als jij het normaal vind dat iemand die op dezelfde tijd als de demonstratie in het centrum van Den Haag fietst maar iedere keer tegen een blokkade aan loopt en daar verbaal zijn mening over geeft en dan door een ME-er in zijn rug wordt geduwd en daar op reageert, daarna zelfs in Opsporing Verzocht verschijnt…..

 

Als jij het normaal vindt dat we dit allemaal doen voor de volksgezondheid maar dat de BTW op groente en fruit in Nederland nog steeds 9% is. En de bonusaanbiedingen van de week zijn alweer pizza, frisdrank en bier.
(Maar ja een gezonde bevolking verdient niemand iets aan)

 

Als jij het normaal vindt dat juist het kabinet de zorgmedewerkers geen salarisverhoging wil geven terwijl zij in de frontlinie stonden en er al jaren zwaar op bezuinigd is. Waardoor er nu een tekort aan bedden en IC zorg medewerkers was, wat uiteindelijk de grootste crisis was.
(Maar onze Minister President ook nu weer vindt dat er niet in gezondheidszorg geïnvesteerd hoeft te worden) (En wat ik dan zo bijzonder vind is dat degene die hiervoor altijd klaagden over de roverheid, er nu blindelings achteraan hollen)

 

Als jij het normaal vindt voor een virus, waarvan de kans dat jij hieraan overlijdt 0,035% is, dat onze overheid een spoedwet mag aannemen waarin de minister zelf alle wetten gaat bepalen zonder tussenkomst van het parlement.
(Dus de mensen die wij zelf gekozen hebben)

 

Als jij het normaal vindt dat er zoveel angst wordt gecreëerd waardoor mensen bang worden van hun medemens. Dat zelfs Hugo de Jonge zegt dat de zorginstellingen zelf niet willen versoepelen. Dat alle andere virussen, bacteriën en ziekten vergeten worden en dat als je daaraan overlijdt dat je blijkbaar niet meer meetelt.
(En dat de maatregelen die er nu zijn, de kans hierop zelfs vergroot, omdat angst stress veroorzaakt en dit altijd slecht is voor je gezondheid)

 

Als jij het normaal vindt dat de strenge maatregelen misschien nog wel strenger moeten, vraag jezelf dan eens af hoe het komt dat in de landen waar de lockdown nog strenger was, dat er een hoger sterfte en besmettingscijfer is.
(Kijk maar eens naar België of Spanje als voorbeeld. Mensen zaten weken in quarantaine en droegen al eerder mondkapjes en wat is het resultaat? )

 

😢 Als jij dit echt allemaal normaal vindt….
Dan hou ik met alle liefde een flinke afstand van jou en loop ik graag met een grote boog om je heen.

 

Ik moet er namelijk echt niet aan denken dat ik ook besmet kan raken met het
Ik-Kan-Niet-Meer-Zelf-Nadenken-Virus………

 

En mocht ik je hiermee geraakt hebben, dan hoop ik van harte dat jij ook zelf op onderzoek gaat en zelf gaat nadenken.

 

Café Weltschmerz

Deze blog mocht ik ook komen inspreken voor camera in de studio voor Café Weltschmerz.
Een hele eer om bij dit platform voor dwarsdenkers te zijn én op video te staan.
Inmiddels probeer ik ook mijn steentje bij te dragen in de redactie.

 

En hier kun je hem als audio bestand vinden:

deel deze post op social

Ik heb je nog meer te vertellen in mijn andere blogs!


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Elementor\Scheme_Color' not found in /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php:901 Stack trace: #0 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php(196): Elaet_Post_Pro->grid_general_style_section() #1 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2280): Elaet_Post_Pro->_register_controls() #2 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(494): Elementor\Controls_Stack->init_controls() #3 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php(177): Elementor\Controls_Stack->get_stack() #4 /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(300): Elementor\Widget_Base->get_stack() #5 /home/customer in /home/customer/www/mirandavandriel.nl/public_html/wp-content/plugins/elite-addon-elementor/modules/post-pro/post-pro.php on line 901